BIM modelleur / developer interior systems

Totaaloplossingen voor het ontwerpen & realiseren van interieur-/ kantooromgevingen.

Het bedrijf heeft naast een teken-, calculatie en verkoopafdeling ook een eigen assortiment aan profielen en systemen ontwikkeld welke op de werkplaats worden voorbereid, zodat de monteurs op locatie efficiënt kunnen bouwen.

In basis BIM modelleur

De functie is in basis BIM modelleur waarbij met name de systeemwanden & -plafonds worden uitgewerkt in 3D. Wanneer er correct wordt gemodelleerd in BIM kunnen de betreffende commerciële, technische en montage tekeningen eenvoudig worden gegenereerd.

Daarnaast zijn de afmetingen van de profielen & glazen elementen direct bekend zodat deze bij opdracht in productie over kunnen gaan en kan tijdens de uitvoering middels het 3D / BIM model gekeken worden naar de technische aansluitingen.

Glaswanden & systeemplafonds

De basis van een kantoorruimte bestaat systeemwanden, systeemplafonds, een bedrijfsvloer en het meubilair.

De wanden en plafonds worden daarbij zodanig ontworpen dat de ruimte maximaal wordt benut en de ruimtes onderling met elkaar worden verbonden door de glazen panelen.

Details maken het werk af

Bijvoorbeeld: eerst: de scheidingswand of de vloerafwerking?

Beide mogelijk en een kwestie van smaak, maar de keuze bepaald in dit geval wel de afmeting van het glazen element in de deur.

Zo kom je tijdens uitvoering niet voor de verrassing dat een deur niet past wegens de uitvoeringsvolgorde.

Diverse type systeemwanden

Er zijn diverse type wand- kozijn en plafondsystemen met elk eigen materiaalkeuzes zodat er keus is uit diverse interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld een industriële, massieve en neutrale look.

Donkere profielen met glazen elementen & een verticale verdeling
Donkere profielen met dichte deur en glazen elementen

Lichte profielen met glazen elementen

Ook dichte en fraaie systeemwanden

Naast de gebruikelijke glazen systeemwanden en dichte systeemplafonds zijn er ook mogelijkheden voor dichte wanden, openingen in het plafond voor bijvoorbeeld ledline en maatwerkoplossingen in de wand.

Managen van (door)ontwikkeling BIM tools

Het is al een vernieuwing op zich door in 3D / BIM te werken, maar het kan natuurlijk altijd beter.

Een uitbreiding op de basisfunctie als modelleur is het managen van de (door) ontwikkeling van BIM tools: zowel voor intern als commercieel gebruik. Deze taak is de schakel(lees: vertaling) tussen de modelleurs die tekenen in 3D en de programmeurs die de plugins schrijven.

1 overall plugin voor de modelleurs

Eén interface met daarin alle opties en invoermogelijkheden zodat elke wand, kozijn, deur en plafond naar wens eenvoudig kan worden gemodelleerd door het “trekken van een lijn” of het “tekenen van een vlak”.

De juiste formules dragen zorg voor de juiste glasverdeling en spelingen bij het glas en profiel.

Dus in plaats van meerdere componenten met diverse handelingen slechts één plugin met één klik en wel meerdere resultaten.

Dan ook 1 overall plugin voor de uitvoering

Wederom één interface waarbij een selectie gemaakt wordt van de gemodelleerde items. Vervolgens wordt met 1 druk op de knop de gehele selectie geladen in een datagrid (onderverdeeld in type materialen) ter controle. Vervolgens wordt het datagrid weggeschreven naar excel en de betreffende bestelformulieren.

Dus geen onnodige handelingen zoals handmatig alle items aanklikken om informatie uit te lezen en diverse lijsten handmatig invullen, slechts één plugin met één klik en wel alle bestellingen.

Tot slot een leuk sideproject

Als je eenmaal bent begonnen aan het vernieuwen/automatiseren/digitaliseren van de bedrijfsvoering, dan wil je het ook helemaal goed doen.

De administratie rondom het indienen van gewerkte uren en salarisuitbetalingen verliep destijds in papieren vorm, waardoor er een voorstel is gedaan een systeem te maken waarbij dit digitaal kon plaatsvinden en dat voorstel is uitgewerkt tot een Loginportaal voor zowel de medewerkers als de backoffice.

Lees meer

Koffie, thee
of origineel?

Ik hoor het namelijk graag als ik iets kan
betekenen